Isnin

Babi berjoget... A H1N1

Dalam tengah syok YM sorang insan nie.. tetibe terdengar sumthing shocking kat tv, mase tue time Buletin Utama ( berite la.. ).. Terkejut gak bile penyampai tu cakap Sekolah menengah agame, Politeknik kat Johor nie ditutup untuk sementare disebabkan kes selseme babi A H1N1 dah merebak kat sini.. Kenape Ezad terkejut, sebab dekat degan rumah Ezad r... tu yang suspen jap... sebab sebelum nie, kes nie kat JB tak serius.... tapi sekarang orang JB dah kene hati2 r.. kalo tak.. habis Babi2 bejoget kt JB ni tanpa kawalan...

S0.. sini Ezad nak tekankan.. Kalo sape2 yang ade terase sumthing happen kat dalam diri korang yang x best je pergilah jumpe dokter... nak dapatkan kepastian.. yang korang ni dah kene infect dengan virus nie ke atau korang cume sakit tekak biase je sebab semalam hisap rokok banyak sangat... ni simptom yang korang kene lah amik tau yang korang ni kene infect ke x :
  • Demam
  • Batuk-batuk
  • Sakit tekak
  • Selsema
  • Atau mungkin korang asyik termimpi babi je 2,3 hari nie...

Kalo ade pe lagi.. gie lah jumpe dokter House.... hek.. bukan pe bertindak sebelum parah...tu je..
Ezad takot gak dengar... apelah babi nie bawa virus pastu main rembes2 lak... simpan sendiri dah ler..korang cam ne suke ke babi bejoget dpn rumah korang?...

Reaksi korang:

18 komen & pendapat:

LuVidA^^ berkata...

ida suke babi joget kt uitm..dapt cuti.
em..tu la..ezad jg2..sile beli mask ok.
huhu..
ym ngn sape la tu..

Ezad berkata...

suke eh..

ym dgn spe ag.. cyg ezad la...

cik intanurulfateha berkata...

.dgn intan kan ezad? :P

.err i mcm rse nk demam la
.sbb bagi juget2 ke?
.ouhh tidak~
.mesti lah sebab rindu pd hairihassan :P

cik intanurulfateha berkata...

.babi*
.hahahha type babi pun silap
.nmpak sgt i budak baek x reti ckp kotor2 n bnde najis2
.miyahahaha :P

LuVidA^^ berkata...

yunk..u ase demam g la cek..
hairi tu jauh..huhukk..
:P
(yunk..kite ade tmpt gosip yg baru..blog ezad..haha)

Ezad berkata...

cik intanurulfateha hurm... yeke.. ngn intan ezad YM tdi...

cam nak demam eh.. bek g cek..
sebelum parah... :-/

tengk tue, type babi pun silap... tu cam ade tande2 awal...

kiut....

Ezad berkata...

Cik ida 0ii... nak besarang kat sini p0n xpe... huhu.. bukan tmpt g0sip je... nak bukak tempat penternakan pun b0leh... hehe.

Nwy saket pale r...

Pluk eh... apat2...

Intan pe tngok2. huhu...

::AnEp:: berkata...

hahah...aku dh wat ce..aku bebas dr pig flu..huhu..tp kt melaka dh byk coz byk pelancong dtg bwa pig flu..

Ezad berkata...

::AnEp::
Bgus r cam tue... Nway kat melake tu Ezad xsure r... kal0 betul kite kene kurangkan pelanc0ng huhu... dengan care tawan die0rang..kat KLIA.. Amacam bR0..

Ezad berkata...

Luvida
Bkan xnak cek.. Ezad ok ag r..
kal0 cek skrang nti d0kter ingat saje nak MC... huhu...

cik intanurulfateha berkata...

.oit ape peluk2 neh
.sekeh kang bru tau
.suke2 ati je nk peluk anak dara org
.ida! pegi masuk bilik skrng!!!

.hahahah garunk x?
.garang tp kiut kan ezad kan kan kan?

.sbb tu la hairi suke
.lalalalala~
.ouh rindunyeee~
.mmwah kt hairi :P

Ezad berkata...

Cik intan 0iii..

nak marah lak.. xpelah... kite nk pluk...
Abah ida xmarah pun huhuhu...

Eley die tu nak mwah2 hairi...
ci0m2 xkicah eh...
ne ley... cili kang mul0t bru taw..

nway yup garunk but kiut.. huhu..

cik intanurulfateha berkata...

.hahaha hairi is my husband
.x kisah pun nk kish ke ape
.lalalala~

adol berkata...

bahaya, jaga2... huhuhu

Ezad berkata...

adol... yup msti jage2.. jgn sampai... babi break dance plak....

fatin ツ berkata...

jumpa doc.house lagi sakit la gamaknya..
hehe.
dekat phg ni pun dah ad kes.
dgr citer..dak mrsm 100org kena kuarantin.
mrsm 2 dh le dalam berapa ratus meter je dr uniten.
then dgr citer studnt uniten dh 2 org kena kuarantin.
takut gak...

Ezad berkata...

fatin..

uiks... baye la ek.. ni bukan babi bej0get lagi.. ni dah tahap break dance... huhu...

Luvida dngr tue..

Pahang p0n dh ter0k.. s0 jage2

LuVidA^^ berkata...

errkkk...em..mrsm mne ek?
huhu..ida pahang2 ni biol cket la..:P

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review