Khamis

Lelaki bercinta, mencintai & dicintai...

Dalam ketandusan idea, Ezad.. no choice nak bercerita pasal lelaki yang baru nak bercinta dan nak dicintai. Mungkin tak semua lelaki macam yang Ezad gambarkan... Hurm.. tapi percaye r, ramai kawan-kawan Ezad yang "lelaki" setuju dengan ape yang Ezad cakap...

Betul tak kalo Ezad cakap lelaki ni mase baru-baru nak tackle awek, dia akan....
-Cube dapatkan cara to keep ini touch (tipon, email.... dll.)
-Cakap yang indah-indah belaka...
-Merendah diri tapi still control, supaye tak nampak teruk sangat...
-Macho semacam...
-Jawab mesej walau dalam waktu kecemasan (mase tengah berak.. awek mesej jawab gak cepat-cepat..) cth mesej:
Awek : Hye busy ke??
Lelaki: Tak r.. tengah rilex ni (realitinye dalam jamban bergelut dgn sembelit..)
Bile dah kenal...
-Selalu call, msg awek tu...
-Bercerite pasal latar belakang... (tapi banyak berahsia)
-Tanya benda-benda remeh... (dah makan, dah mandi, gosok gigi guna colgate ke?? mcam-macam r..)

Lelaki ni pulak selalu berpura-pura takde masalah especially kewangan... contoh-contohnye...
-Mase awek tu cakap "takde kredit r phone nak mesej...." (fuh.. terus transfer kredit kat awek tu....)
-Mase keluar makan lepak kat tempat yang class.. (McD, KFC, Starbucks, macam-macam lagi ...) Bayar takde hal..
-Kuar jalan-jalan.. (Beli je.. ape awek tu mintak..)

Kenape mesti lelaki buat tu semua?. Bagi Ezad lelaki jenis ni memang ikhlas mencintai dan dincintai oleh awek tu, cume certain things need to be secret.... (ade baiknye untuk berahsia..)

Jadi bagi awek-awek yang kat luar sane.. tanamlah sifat untuk terus menghargai lelaki disisimu... Sesungguhnya lelaki ni tekankan perfection tapi kekadang out of control... but still mahu dicintai dan mencintai. Mungkin korang (awek-awek) tak jumpe lelaki yang macam Ezad gambarkan, sebab tu dah nasib korang. Kalo korang terjumpe lelaki macam ni try to appreciate. Atau korang ade pendapat yang lain bagitau r... bolehlah Ezad kongsi... (mungkin ade sambungan...)

Reaksi korang:

9 komen & pendapat:

Lemang berkata...

uish.
sebijik cam care aku nak tackle awek aku skrg.
haha

eleea berkata...

owh...en ezad sdg dilamun cintakah?
hehehehe
=)

Ezad berkata...

cik eleea oii... Ezad bukan dlamun chenta tapi dilanggar chenta huahua.... ape yg ditulis ade buat research tau,,, hek...

fatin ツ berkata...

sambung lagi citer.
nak baca ;)

Ezad berkata...

cik @fatin... kalo mase bnyak nti ezad smbung eh... pe2 ezad inform....

h3r0 berkata...

Betul tue..
nobody perfect...
bersyukur dengan apa yang ada..

luvida berkata...

cume certain things need to be secret.... (ade baiknye untuk berahsia..)
----> aloh x mo la rasie2...kalu share sume kn best..hehehe..agak2 kalu rasie ade spare part cane lak???

Ezad berkata...

@luvida kalo ad spare part kene rahsie.. r.. tu pnting utuk mase dpan... kalo nak trus trang dngr lagu camelia - irwansyah hehehe..

luvida berkata...

lgu tu sgt syahdu..
best2...hee.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review