Ahad

Hubungan dan Kerja aku?

Kali nie memang Ezad dah takde idea.. mugkin disebabkan mood yang tak baik, menyekat adrenalin dari mengalir laju dalam tubuh aku yang membuatkan seluruh tubuh aku nie lemah, malah sakit2... ataupun simptom2 sebab aku nak kurangkan rokok.... Sebenarnye Ezad nak luahkan masalah kali nie, iaitu hubungan dan kerja. Kalo korang meluat takpe r.. yang penting aku dpt luahkan...

HUBUNGAN:

Kenape sebenarnye?
Sebab aku ade masalah yang dianggap remeh sesetengah pihak, iaitu masalah dengan hubungan aku...

Dengan sape?
My cayang merangkap my future wife...(girlfriend r..)

Betul ke?
Ntah aku kabur sebenarnye blur2 lagi.. hmm.. tapi kite dah bertukar-tukar sayang.. kire same2 suke r...

Ape masalah sebenarnye?
Macam2 oo00oo.. tapi aku tau ade jalan yang terbaik untuk selesaikan masalah nie.. Aku sebenarnye ok, cume cayang aku nie lembut orang nye mudah tersentuh n senang feel sume benda.. kire cepat touching r.... cam ne ek?

So.. macam mane?
Ezad ade plan mase depan utk hubungan nie... supaye die happy n dapat ape yg die nak.. taknak die sedih2 lagi...(kalo lah die rase ape yang Ezad rase..) "Aku try be da best untuk die n nak buktikan kat family die gak aku nie superhero untuk anak die"

KERJA :

Kenape sebenarnye?
Ntah aku nie cepat bosan dengan kerja yang aku buat sekarang nie... selalu fikir betul ke ape yang aku buat nie? Sampai bile nak macam nie? Boleh ke die (ditujukan pada mak n abah girlfriend aku) terime aku dengan ape yang aku buat nie? Cukup ke gaji aku nie nak bagi makan anak orang? "sumer nie menakutkan aku" help!!!

Ape yang aku nak?
Gaji yang cukup... bukan kaye riban2 yang aku cari (tapi kalo kaye limpah2 alhamdulillah)... cukup bagi memenuhi soalan2 kat atas n lain-lain hal especially dapat kahwin anak orang tanpe masalah kewangan (tak payah gie cimb buat loan nak kahwin hehe...) dan tanggungjawab yang mesti aku buat utk sumer (espeacially mak Ezad) selagi aku pinjam bumi tuhan nie..

Yang macam mane?
Tak dikongkong, bebas, dapat luaskan pandangan, tak kena marah tak pasal2, yang tak menaikkan marah aku selalu, dapat buat kerja dengan orang yang paham sape aku.... ishk. macam2 r.. kerja yang boleh buatkan aku yakin untuk berdepan dengan sape2 n benda2 yang bakal aku tempuh (harap korang faham)...

Ntah la... aku masih terus mencari sebenarnye... eemm.... korang macam aku jugak ke?

Reaksi korang:

11 komen & pendapat:

luvida berkata...

ezad..
awek jenis yg cpt trase..touching ek?
ala..bese la tu..name pon pmpuan.
kang dpt awek tomboy baru tau?
hikhik..

em..yg bab keje tu cne ye?
takot x ckup wit, takot fmly si die x ley trime ke?
usahe la takat mne yg mampu..
kaye bukan penjamin bhagie.
:))
gud lux. k?

Ezad berkata...

hek.. thanx.. luvida oh luvida..

hm... ntah ek... dunia oh dunia..

luvida berkata...

:))
name pon hidop..msti la byk dugaan.
heee...
be tough!~

ELeEa berkata...

sabar la...
sumer2 ni ujian dr Allah
sumer org nk success...
nk bahagia juga...=D
kdg2 bnda2 remeh yg dtg 2 lbh bmakna utk djdikan pnduan hdup...
barula org kata...
ssh2 dulu sng2 kendian
=p
all d best in ya life...
=)

Ezad berkata...

okey... wish me, de best f0r my future eh... ezad nk jadik super her0 hek...

luvida berkata...

superhero apekah?

ezad berkata...

super her0 la.. orAng yang memenuhi syarat dan citerase... hehhe...

mie berkata...

ssh juga fikir masa depan..
tp yang pasti..
pilih yang terbaik..
hhaaaa

Ezad berkata...

@mie nak buat pilihan tu yg paling kompleks...
senang lagi nak cari member kat sh0pping kompleks hehe... nway thanx for da advice..

syanadya berkata...

alahai settle baik2 lah klu ade prob eh
:)

Ezad berkata...

@synadya hm.. ntah ek..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review