Rabu

Tribute to All Segget Street Rians.....

Salam.... Kali Ezad ada special case.. yang nak dikongsi oleh semua orang.. especially followers, segget street..

Hatta~.... Suatu hari yang indah... Macam bese Ezad akan bangun seawal pagi yang "MUNGKIN" untuk mengisi ruang-ruang kehidupan.. supaya dipenuhi dengan warna-warna indah, bagai langit yang cerah.. burung berkicau.. angin sepoi-sepoi bahase....
Bila hari berlalu in perfect mode.. Jam sudah menunjukkan pukul 4 petang bersamaan hari Selasa, 27 hb September 2011.. Segala epik bermula.....

Takde apepun.. cume rutin hari-hari ezad pegi ke bandar.. "niage Lah" (nilah keje Ezad).
Lepas setting barang niage sume rilexlah just nak tunggu customer, yelah nak sakau duit dieorang... hehe... Tapi nampaknye sambutan pelanggan hari ni agak kurang.. Inilah yang menjadi masalah kronik kepada peniage-peniage kat sini (tapi Ezad alhamdullillah "rejeki hujan..") Yang paling terasa kemerosotan nyer, Abg Din kite.. (Sabor ye bang....), Lagi parah Abg Sam kiter, nampak orang muke ketat, misai tebal.. pakai kasut kilat jer, terus gelabah simpan barang, KDN (kementerian dalam Negeri) katenye datang. (maklumlah kite kat Segget ni hampir 80% barang jualan adalah barangan ORICHINA bukan ORIGINAL...) Padahal pakcik-pakcik tue datang nak shopping... Abg Apek kite macam bese bile hati tak seddap jer, alamat kaki meja dengan papan jer lah buat DISPLAY.... Kasut ntah kemane...


Wahana~ Dalam Ezad tengah sibuk buat Sale....

Jeng! Jeng!! Jeng!!!

Angin!!!... ntah datang dari mane bertiup kencang... Mule-mule steady lagi... Tapi makin lame makin kuat.. Peniaga-peniaga makin suspen.... Mane tak nyer.. RIBUT!!!!... Dari masing-masing tekun buat Sale, tekuntang kanting dibuat nyer... Khemah-khemah peniaga macam nak terbang, terbalik, tumbang dek angin kencang.... pengunjung-pengunjung bertempiar lari tak tentu pasal... ANGIN-ANGIN!!!!! jerit Pak Sameon.. (Pengunjung Segget).

Peniage tak boleh buat ape-ape masing-masing pegang khemah takut disauk angin kencang... Masing-masing jage harta tue... (termasuklah Ezad sekali..) Fuyoo.... kalau dibiar Insuran tak cover tue... Maklumlah Bencana Alam... Dalam sibuk-sibuk... Angin mai ngan ujan lak... Fuh.. makin thrill dibuat nye... Macam dalam filem Hollywood arahan Steven Spielberg... Ezad kelam kabut humban barang-barang niage dalam tong barang, sumbat dah tak ikut spec yang ditetapkan.. ape nak buat nak kene rushing.. kalau hegeh-hegeh, punah lah jawab nyer....

Dalam kacau-bilau, manusia bertempiar... selamatkan aset-aset dieorang... Sampai ade yang yang sibuk jage barang orang lain, kesane-kemari.... barang sendiri terabai.. Bak kate pepatah yang dah patah.. Anak Monyet kat hutan DiSusukan, Anak sendiri kat umah merengek Kelaparan... ( eh.. ade ke pepatah ni ek.. ni nak kene refer kat Karam Singh Walia nie.. heheheh.. )

Rasenye.. Dalam kejadian ribut tue.. ramai yang mennggung kerugian besar... Mesti yang ade declare rugi hampir  RM 1/2 Juta, Padahal barang sekangkang kera tak sampai RM 500 pon.... tak caye cube tanye Adik Erat kite....

Sedikit Bingkisan Untuk Kenang-Kenangan....




Sorry lah tak banyak SHOT.. Sebab tengah dalam situasi cemas yang hampir lemas, Sebenarnye ade 2,3 Shot lagi tapi setelah ditapis oleh lembaga yang dipertanggungjawabkan gambar-gambar lain tidak boleh dipaparkan......

Apepun ni ade skit.. VIDEO CLIP... mase ribut.... hehehe....





Shot ni pon agak gelap, tak clear... sebab hari gelap... huahua.....

Walau apepun yang terjadi Ezad mengucapkan Terima Kasih pada sesiapa yang ade meringankan beban membantu mangsa-mangsa ribut nie... Especially kepada Abg Yan kite walaupun tak niage still datang kat Segget nie. Dah tentu Abg Apy kite yang bertungkus lumus menolong (kene lah bodek skit.... Abang tue....)

TAHNIAH kepada peniage-peniage yang berjaya mengharungi ribut ni tanpa ade sebarang kecelakaan yang kronik, lagi membingungkan.....

TAKZIAH kepada peniage-peniage yang kerugian.... Seperti yang Abg Apek kite maklumkan ade yang kehilangan duit Sale, yang disebabkan  angin kencang "meniup" duit dieorang.... Kepada sesiape yang terjumpe tue.. bolehlah simpan untuk tambah-tambah modal esok luse....

Ok Guys.... Jumpa lagi next time... with more HOT NEWS.....

Reaksi korang:

1 komen & pendapat:

sherlina halim berkata...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review