Selasa

Budaya yang ada kat JB

Itu hari Ezad ada keje kat City Square Jb, dalam mase buat keje tu macam biasa Ezad tak lepaskan peluang nak kumpul info pasal benda yang berlaku mase tu. Banyak benda yang terjadi sebenarnya tapi Ezad dapat sampaikan beberapa hal je untuk santapan korang semua..


Masa dalam kesibukan orang-orang dari seluruh pelusuk malaysia dan negara jiran Singapore ( Ezad tau ada orang seluruh malaysia sebab keje Ezad ada melibatkan amik detail orang ) datang yang nak shopping, lepak2 kat Coffee Bean, Starbucks macam2 lagi r tempat.. tiba2 Ezad nampak ada sekumpulan manusia yang macam dari planet lain... Die orang dressup satu macam r... hm, macam watak2 kartun dalam komik manga... memang unik...

Gambar kat atas bukanlah ape yang Ezad nampak dangan mata sendiri.. sebab mase tu Ezad tak tangkap gambar dieorang... Dalam dieorang jalan2 memperagakan ape yang die orang pakai ramai lak yang amik gambar dengan dieorang, Ezad tengokkan je sebab tengah keje.. Ape yang Ezad nak sampaikan sebenarnya budaya macam ni wujud rupanya kat malaysia ni.. Ezad ingatkan cume kat jepun je ade satu kawasan ni yang semua berpakaian unik mengikut watak2 manga yang dieorang suke...

Satu lagi budaya yang Ezad nak sampaikan ialah budaya lepak yang kronik+Barah. Kenapa? sebab mase time rehat, lepas Ezad penat bekerja tu hari.. Ape yang Ezad nampak sungguh menjelikan, menyedihkan sebab ape Ezad cakap macam tu? Budak2 yang lepak tu orang yang satu bangsa dengan Ezad. Tu takpe tapi mabuk siot!! Lagi siot!! ape yang ezad nampak dahlah mabuk arak murah lepas tu ganggu kenteteraman awam.


Ntah r.. Ezad yang ade kat sane terasa malu sey.. Ape lah masalah die orang ni kan? Ezad rase die orang ni kurang kasih sayang kot... Siapa yang nak dipersalahkan dalam hal ni? Korang pikirLah sendiri...

Reaksi korang:

1 komen & pendapat:

Barongan berkata...

Bese bnde2 mcm ni. dh tk bleh nk rawat. hntr bdak2 tu kt pulau.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review