Khamis

Anjing & tuannye...

Hai, korang sumer macam mane, ok tak?.. Ezad ok & harap korang pun same…. Dalam ketandusan idea selame ni Ezad tak langsung update blog ni dengan cerite2 best untuk kite kongsi, tapi kali ni Ezad nak cerite sumthin’ yang best gak, untuk kite renung-renungkan….

Segalenye bermula bila Ezad tengah boring, tak tau nak wat ape… ternampak lah satu majalah berbahase Cina ni, ntah tibe2 macam menarik minat Ezad nak selak majalah ni, tak buang mase Ezad capai majalah ni terus selak, satu persatu muke surat sambil tengok gambar2 yang menarik diantarenye gambar awek2 model yang berpakaian seksi habis tahap Meletop!!… Tapi tu perkara biase bagi Ezad, cume dalam tengah syok selak punye selak ade pulak gambar yang memang menarik! Tu yang Ezad nak kongsi dengan korang….

Ape die? Gambar Lelaki ntah ape bangse & agame die, tapi bergambar dengan anjing2 dalam mase yang same SiLelaki ni berpakaian yang agak sopan, pakaian yang dipakai tu adalah Baju Melayu dan bersongkok & satu lagi gambar memakai jubah. Emm… memang kite kat Malaysia ni berbilang bangse dan agame, tapi ade certain things yang agak sensitif untuk kite lakukan untuk menjaga sensitiviti masyarakat!. Macam SiLelaki ni tanpe segan dan silu membawa trade mark orang melayu iaitu berbaju melayu, yang melambangkan kesopanan dan agame yang dipegang iaitu Islam bagi orang melayu tapi bergambar dengan anjing2 yang memang digambarkan jijik bagi orang melayu!... Haa.. marah ni…..



Sebelum ni juga ade gambar2 lain, diantarenye awek bertudung mendukung babi!. Sekarang ni Lelaki bersongkok memeluk anjing!. Ape sudah jadi to this world!!. Walau sekalipun korang yang dalam gambar tu buat sumer ni atas tuntutan kerja atau apepun takyah lah korang dengan megah dan bangga amik gambar pastu sebar2kan. Ape korang dapat hanyalah pandangan serong masyarakat, mungkin korang takde niat nak burukkan mane2 pihak tapi harap korang faham laa… sumer ni boleh menimbulkan macam2 kontroversi yang kurang sihat percayelah..(ditujukan pada tuan punya badan dalam gambar). Ntahlah Ezad kekadang meluat gak tengok sumer ni, korang macam mane plak?.....

Reaksi korang:

5 komen & pendapat:

hanisa binti tajuddin berkata...

geli dan ngeri tengok anjing
asalkan nampak makhluk 2..rasa nak lari jauh2

luvida berkata...

ezad!!
ida ade kt cni..
muahahhaha..
eeee...

Danish Andzar berkata...

Salam....x nak citer banyaklar pasal nih..bro gi kat blog nih :http://www.mykittun.com/ :baca dn tgk sendri pastu ....

Ezad berkata...

danish emm.. blog kittun tu mmg menarik... ntah la ek.. ezad bkan wali atau keramat kecil skalipon jadi hnya than yg tau mane yang baik...

stormz berkata...

hi..
pnah baca psl ni. pgla kt mykittun.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review