Jumaat

Renungan Puasa

Salam Ramadan. Ezad nak citer pasal puasa lah. Korang rase, korang betul-betul faham ker maksud puasa, di bulan ramadan nie? atau bagi korang puasa ni, cukup sekadar tak makan atau minum di siang hari, dah dikira puase lah hendaknya...

Itulah hakikat yang ezad nampak sekarang nie. Hanya tak makan dan minum cukup menunjukkan seseorang itu berpuasa. Yelah mana tak nye.. Nie ade sample2 jenyah puasa yang ezad dpt kesan.. Kalau salah satu sample ni ade kene mengena degan korang sory lah eh.. bukan niat ezad nak buruk-burukkan sesama sendiri. Semua ni untuk mendapat puasa yang lebih berkat.. :P


Tonton video "lucah" tak kira lah kat tv, video handphone, alah tengok wayang citer hollywood pun dah cukup lah. - PUASA MATA -


Berbual atau bercerita yang lebih kepada "Mengumpat" orang lain. Walaupun dah waktu berbuka. - PUASA MULUT -


Dengar lagu Black Metal puja-puja setan padahal tengah puasa, lepas tu dengar jiran-jiran ngumpat, siap ye ye kan lagi... - PUASA TELINGA -


YANG LAIN2 HAL PLAK :


Merasa-rasa makanan berlebih-lebihan... " ala test je lah.. kang tawar cam ner.." tapi guna sudu besar sampai 2, 3 kali suap... melampau lah tu.. - MAIN-MAIN PUASA -


Fuhhh!!!!! lek jer sedut rokok pastu hembus siang-siang hari... Bile tegur si Ayub, die jawab "alah aku bukan makan, sedut asap jer same lah macam korang sedut oksigen.." Pening kepala si leman memikirkan cakap Ayub. -PUASA IKUT LOGIK -


Ishk macam-macam lah kan.. korang renungkan lah sendiri...


Apepun Ezad puasa k.. x miss lagik.. korang cam ne?

Reaksi korang:

0 komen & pendapat:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review