Isnin

P1 W1max VS Streamyx

Sekarang ini Ezad nak lagakan P1W1max dengan Streamyx. Apa pendapat korang, tentang kedua-dua jenama yang tak asing lagi buat masa ni, yang membekalkan jalur Internet terus kat rumah korang, office, tempat lepak korang, tak kira r kat mana-mana. Sebab sekarang ni asal korang ada laptop yang ada support wifi, nak lepak kat mamak pun boleh online. Macam Ezad online dekat rumah je, sebab ada sambungan internet terus ke rumah ni disambung ke router untuk connect secara wireless terus ke laptop (secara terperinci) hehe.. korang macam ne? masih pergi Kafe siber ke?. Bukan apa cuba korang kira kalau korang belanjakan rm2.00 1jam, pastu korang luangkan 4jam sehari, sebulan dah berapa siot!! rm240 tu. Senyum lebar r, tokei kafe siber tu.




Kembali pada tajuk cerita kite ok. Dulu Ezad guna line Tmnet guna talian tetap kat rumah, bayar ikut bil, berapa jam guna, itu r yang Ezad kena bayar. Seksa siot!! beratus-ratus ringgit nak bayar dalam masa sebulan, sampai tak terbayar hendaknya. Senang cerita line dah kena potong. Macam yang korang mungkin dah tahu atau korang memang tak tahu Streamyx dan P1W1max sekarang ni dah boleh korang miliki tanpa was-was lagi. Setelah sekian lama menunggu akhirnya Ezad buat keputusan mendaftar dengan P1W1max. Kenapa bukan Streamyx?, ye r line talian tetap kat rumah Ezad dah kena potong. Bagusnya P1W1max ni tak langsung guna talian tetap. Asalkan kawasan tempat korang tinggal dalam kawasan coverage P1W1max dah boleh apply. Nak cek kawasan korang ade coverage senang je layari web P1W1max klik kat Am I in Coverage. Nak juga ke? Mudah je korang cume perlu buat pendaftaran, lepas tu terus dapat modem dengan ethernet cable, korang balik rumah plugin plug modem tu kat power supply sambungkan ethernet cable kat laptop, komputer atau router (wireless) pastu terus boleh mula online. Easy siot!!.

Bukan Streamyx tak bagus, bagi Ezad leceh!. Apanya? nak guna talian tetap. Pastu masa survey2 yang mana terbaik, akhirnya memang P1W1max lah yang terbaik, bagi Ezad r. Yang lebih menarik pakej yang diorang bekalkan nak dibandingkan diantara kedua-dua ni P1W1max lebih berpatutan dan senang cakap lebih baik r. Korang boleh survey sendiri kat web P1W1max dan Streamyx. P1W1max ada kelemahannya juga iaitu mungkin tempat korang tinggal takde coverage, macam kawasan tempat tinggal kawan Ezad (Kampung dalam bandar). Akhir kata korang fikirlah sendiri, mana yang terbaik untuk korang.

Reaksi korang:

4 komen & pendapat:

MH berkata...

hohoho... takleh la nak pakai wimax ni lagi..sbb tak tentu kuat nih...
kalo dah ramai gile pakai n dia tak jatuh, baru la aku nak test...

luvida berkata...

luvida pkai wifi uitm free aje.
terus dari bilik kt kolej.
lolzzz

Ezad berkata...

@luvida uitm mane eks..

luvida berkata...

nk ngort ke ni...haha.
uitm s/alam adanye

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review