Khamis

Astro oh astro...

Tengah syok tengok cerita kat TV tiba-tiba jer siaran tergendala, sekejap ada sekejap takde kekadang macam cd rosak, stuck2. Sebab ape? ASTRO r, dah memang dari dulu hingga kini macam ni. Hujan turun sikit je dah cukup untuk ganggu siaran tv korang. Kekadang belum hujan, baru nak mendung, angin-angin sikit dah takleh nak layan cerita yang korang tengok, betul tak?




Satu lagi hal yang amat Ezad paling tak suka ialah satu cerita tu kekadang diulang berkali-kali dalam 1 hari, peh!!. Bingit siot!! kalau cerita tu best takpe, ni cerita dah ler.. ishk.. korang faham-faham sendiri r. Dah ler siaran diulang-ulang lepas tu, pernah Ezad dapat offer dari Astro, dekoder baru, Astro max Decoder difahamkam dekoder ni boleh merakam/mengulang cerita yang dah lepas. Nak buat ape bro!! jap lagi cerita yang terlepas tu mesti diulang tayang. tak payah susah-susah buang duit nak ganti dekoder max tu.

Yang paling tak best bila korang nye Astro mengalami masalah, tak kira r masalah ape? penyambungan semula, nak buat pemindahan, nak tambah siaran macam-macam lagi r, korang mesti dail no perkhidmatan pelanggan Astro kan?. Masalah yang pernah terjadi kat Ezad sendiri, Customer service dieorang susah nak jawab panggilan, kite dok dengar r suara-suara sumbang yang membebel entah apa-apa. Kalau yang buat panggilan tu guna talian Prabayar, habis kering kredit dibuat nye. Dah ler setiap perkhidmatan dicas, lagi-lagi penyambungan semula RM20 tu!! mahal siot!! lambat sikit je, terus potong, dengan alasan sistem ni dikawal sepenuhnya oleh komputer (automatik ler tu).


Korang macam mane pulak? takde masalah ke, dengan Astro yang korang langgan? Kalau bukan kerana banyak realiti tv yang best kat Astro dah lame Ezad unsubscribe.

Reaksi korang:

6 komen & pendapat:

fazrewl berkata...

Ini merupakan peminat sejati af & raja lawak kot..

ELeEa berkata...

=) ASTRO!
Hmmm...
cite berulang2 tu...
dah berulang2 kali disuarakan...
tak de perubahan pun...
aduhaii

krewk berkata...

aku sutuju msalah2 tu.. astro mmg nk tlan duit je perkhidmatan xbagus..

adol berkata...

aku x ada masah, sbb aku x pakai astro, huhuhu

Tanpa Nama berkata...

>>hamba dan mahluk hulk biru...
perhikmatan paling teruk taham cipan... bagi tahu pambayaran melalui public bank paling cepat 1/2jam je... tapi aku bayar mase 2... nak on kan balik da cakap tgu 3 hari... perkhidmatan ape ni ASTRO!!!! korang ni mcm cita bodoh astro boy lah... sape2 yg bc coment ni.... adalah ahli astro... korang memang xguna... perkhidmatan tanam jamban serbeguna lagi bgus... k tggu raye nanti aku maaf kan k...

luvida berkata...

astro..
busan
tadek cte..
nasib kt uma amek box ofis.
tu pon alahai...sabo je la.

cte ulang2---> yes betol.

paling hangin taim ujan (belum ujan baru angin tiup je da x le tgk..) ---> service currently not available. kua bintik kuning. pastu mak da jerit soh tutop tb!
emmmmm

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review