Ahad

Salah Pengurusan? Promoter?

Kali nak cerita pasal salah siapa?. Beberapa minggu lepas r.. Ezad ade dilamar oleh Promoter syarikat komunikasi, yang mewakili "Celcom", ajak kawin tak de lah offer pakej dieorang r ape lagi.. Si minah ni tanyalah Ezad...

Promoter: "Bang!! haa abang gune line ape?"
Ezad : "Gune line M***S nape?
Promoter: "Abang cube switch ke "Celcom" bang benefitnya bla.bla..

Ezad fikir punya fikir, Ezad amik pakej tu.. Saje nak cube ape ke bagus line ni... Yang best nye mase Promoter ni offer ade je keburukan yang die cite kat line yang Ezad gune sekarang ni. Yang buat Ezad lebih tertarik die kate line yang Ezad pakai ni Pemilik nye orang India, jadi line yang die offer lak ni milik orang melayu. Jadi kononya nak support bangsa sendiri Ezad nak try r line Celcom ni.

Jadi Ezad luangkan mase isi borang-borang yang die suruh isi. Lagi best siap bagi Souvinier pen kot, entah r dah lupe ape barang dia bagi, sekali dengan sim kad Celcom.

Hari berganti hari... Ezad punyalah tunggu line ni nak switch, hampeh!! sampai sekarang masih lagi pengguna setia M***S. Ezad anggap je ape yang ezad register tu dah misregistered. Nak dijadikan cerita mase Ezad ada keje kat area Sentosa JB, terjumpa dengan minah Promoter ni, ingatkan nak jadikan dia diantara insan yang dipijak, takdelah Ezad ni dari golongan orang baik-baik.. hek.. Apelagi Ezad tanya r pasal registration tu di kate...

Promoter: Hm, tak pasti r, dah submit dah, Abang bagi nama dengan no phone eh..

Dalam hati ezad sindir minah tu, itu hari offer bukan main, tu r ni r.. sekarang dah support, macam taik lak, belum lagi jadi salah seorang pengguna Celcom, entah-entah lebih parah masalah yang Ezad kena lalui kalau dah join Celcom.

Salah siapa? Promoter tu tak hantar borang registration Ezad, atau pihak yang bekerja kat Centre tak buat keje lagi.. Kate kompeni melayu jadi buat lah keje betul-betul. Bukan nak salahkan melayu, Ezad sendiri orang melayu. Kalau terkena kat bangsa lain, kan memalukan. Nanti dieorang cakap biase loo.. olang mlayu punye kompeni.. Jadi korang pandai-pandai r.. fikir yang terbaik, untuk bangsa melayu.

Reaksi korang:

1 komen & pendapat:

luvida berkata...

malas nk dengar org kempen.
nmpk je dorg...terus larik cepat2~~

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review