Ahad

Sebab aku JbRean nak cite pasal JB la..

Hye.. Ezad nak kongsi pasal Negeri Johor ngan korang... kalo yang duk JB nie mmg dh tau ape ade kat JB nie... Ezad bukan pe kekadang macam dah boring kat JB nie.. tapi nak wat cam ne.. dah tinggal menetap kat sini.. kene la teruskan.. Selagi xde panggilan yang membolehkan Ezad 0ut from here... Nway i Luv JB..

JB nie berstatus Bandaraya... memang sibuk kalo korang pernah gie bandar JB nie... cume berserabut sikit.. macam tak teratur... lagi2 sekarang ni sumer tengah upgrading.. pecah sane, tampal sini, roboh situ, naik sini uiikkss.. macam2 la.. lagi2 perancangan yang dibuat oleh pemerintah kite nie, untuk pembangunan negeri Johor Darul Takzim yang menjanjikan macam2 utk rakyat... eeheem...
  • ( Area tengah2 Bandar )

Kat JB nie tempat hiburan ade tpi hiburan yang mesra keluarge kurang.... banyak tempat shopping je.. Macam kat JB nie bile sebut City Square je sumer orang tau la.. kat sini more to urban style... tapi tulah nie tempat shopping, kalo yang tak shopping sekalipun leh jadi tempat melepak... yelah hiburan yang leh buat pe je.. selain makan, jejalan, yang nak test suare leh gie karaoke... Satu lagi tempat shopping Plaza Kotaraya, tapi kat sini banyak butik.. yang more focus to orang melayu... kalo bulan ramadhan sini lah yang paling happening n senang nak cari baju untuk Hari Raya... Ezad sendiri pernah shopping utk seseorang dulu kat sini... (dulu laa.. dah lame, ntah ingat ke x lagi die..). Kalo korang yang nak cari barang utk aksesori komputer n gadget2 yang bersekutu dengan nye, korang leh gie kat Landmark Mall.. errmm agak suram but da bisnes still running.... Ezad biase gak gie sini sebab murah barang die.. n sumer adelah... Kalo kat KL tue macam Low Yat Plaza la... tapi Low Yat lagi happening... errmm.. boleh lah dari xde... errmm... ade lagi sebenarnye nanti2Lah cite....

  • ( Area sebelum sampai tengah2 Bandar )
Area sini diberi name Sentosa sebelah kanan n sebelah kiri Pelangi... Yang best sebelah kanan jadi cite yang sebelah sini jelah... Area ni banyak tempat hiburan.. tapi!!! bukan untuk semua golongan... sebab sini banyak tempat goyang... Well known as Clubbing.. fuh banyak la... macam2 name, especially kat Jalan Abd Tahir.. Korang yang dah biase mesti tersenyum je..( Yelah mane xnye hehehe.. paham2 la sendiri ).. ( Nak di ingatkan!!! Ezad xlayan tempat cam nie... eeheemmm... cume penyampai je.. ). Satu lagi yang menarik kat Area sini banyak tempat cuci kereta aka CAR WASH ( Pelik tapi ni lah realitinye ).. jadi kat sini hari penuh dengan kereta yang majoritinye dari seberang ( Singapura ) cuci kat sini.. murah kot kalo nak dibandingkan dengan Dolar Singapura...
  • ( Area Stulang )

Ha.. sini best kalo waktu malam... n untuk orang yang lapor.. Sebab kat sini ade macam2 tempat makan especially Seafood... Kat sini gak ade tempat shopping yang duty free... Kire sini area bebas cukai la.. ( lebih2 kene cukai gak hahaha... ).. Nak gie Batam boleh gak hehe...
  • ( Area selat tebrau aka Lido )
Kat sini terletaknye Danga Bay yang best tue.. Macam2 ade kat sini.. senang cite kalo ade event ni lah tempat nye... laluan pejalan kaki tepian laut yang terpanjang kat Malaysia ni ade kat sini la... uiikkss.. susah nak cite laa.. korang datang la sendiri ( Tapi bagi orang JB Ezad tau boring kat Danga ni.. heheh.. ). Danga terbahagi kepade beberape bahagian.. Bay Leaf untuk nak santai2, Street Mall utk yang nak shopping2 lepak2 leh gak..
Cukup lah eh.. nanti senang2 sambung lagi... kalo nak cite memang banyak... Ni pon saje je ngah boring....

Reaksi korang:

8 komen & pendapat:

LuVidA^^ berkata...

huhu...pnjg nye bebel..
ida klu nk soh cte sal pahang pon x reti.
ngee.bes2!~
.
.
bile r nk smpi jb ni..emm

Ezad berkata...

@ida tu lah.. ezad peram lame2... pastu skali bebel ha.. nie bru skit.....

LuVidA^^ berkata...

erk..ni baru sket..ade part 2 ke? hehhee....

Ezad berkata...

part 2... erm... nth tngok r... cam ne.. cite pasal umh ezad amcam haha...

ken_Tank91 berkata...

banyak g tempat best kat JB..
sume yang ezad cakap kebanyakan aku pernh pergi.
tapi LandmarkMall kat ane ae???
xpernah sampai r...

Ezad berkata...

@ken_Tank91 LandMark mall kat sebelah bangunan PERSADA johor la.. area2 bandar gak...

LuVidA^^ berkata...

banyak agi?? cte r agi...allalalaa...

Ezad berkata...

ermm.. nak cite gak... tpi tng0k r...

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Premium Blogger Themes | Bluehost Review